Báthori 2019

Tokaji hárslevelű 2019, félszáraz
Alkoholtartalom: 13,27 V/V%
Maradék cukortartalom: 8 g/l
Savtartalom: 5 g/l

Vinagora ezüstérem

A 2020/21-es Vinagora Nemzetközi Borverseny ezüstéremmel díjazottja.

Nagyon konzisztens, összesimult benne minden: a kiváló termőhelyi értékek, és a körtés, birses, gyümölcsös jegyek, halk virágos díszekkel fűszerezve. Hosszabb erjedés, diszkrét maradék cukortartalom, kifejezetten kerek bor.

„ A Báthori hárssal pár éve Winelovers Top100-ba is került a kis borászat. Puskapor, kövesség, szép termelőhelyiség, körtével, birssel, földimogyoróval, ideális palackérettségben. Vakon nem tűnnek föl elsőre a kedvesebb, virágos, halk díszek, de másnap, leleplezve persze összeáll a kép a fajta ismeretében. Arányos, finom korty, húsos, széles, kerek, jó inni, nagyon konzisztens és összesimult benne minden. Maradékcukra biztos nem csekély, de kimondottan jól áll neki a nagy test és komoly szesz mellé. Komoly is, tokajias is, hosszú is (kicsit hűtsük alá az átlagosnál jobban).”

Ripka Gergely, 2020. május

Kategória:

Leírás

“A Báthori az egyik legrégebbi ismert, közel ötszáz éves abaújszántói dűlő. Eredendően Thurzó-birtok, majd 1543-ban Báthori András országbíróé lett – ő róla nevezték el később a területet, melynek termőértékét jelzi, hogy 1680-ban a Rákóczi család szerezte meg.” (Boros-Tóth István)